Verhuizen naar het huis

In de zomer van 2022 krijgen we regelmatig de vraag… en?? Hoe is het? Wonen jullie al???

De blogs zijn namelijk lange tijd niet meer aangevuld. Dat kwam met name door de zorgen in de familie van Bernice. Lieve oma en lieve Roan hadden meer en meer zorg nodig. En de meesten weten het ondertussen: lieve oma overleed op Roan’s verjaardag en werd begraven op Bernice’s verjaardag. De laatste maanden van oma's leven is er volop gekozen om oma liefdevol te verzorgen. En anders samen te zijn met het eigen gezin. Dit alles in plaats van huisgerelateerde zaken, of blogs of werk gerelateerde zaken….

Het gemis is groots.... en de bouwmarathon had daarvoor al zijn tol geeist, en daarom ontstond er pas in de zomervakantie tijd om de blogs bij te werken.

En kunnen we nu vertellen dat we eigenlijk al in het huis wonen sinds eind februari.

Maar nog steeds wordt de kluslijst steeds minder lang, en vol trots tonen we nu het dit tussentijds eindresultaat...

De data op een rij:

4 februari hebben we voor het eerst ófficieel gegeten in het grote huis. Samen met onze lieve buurtjes: Kees en Tine met de kinderen.

Vanaf 19 februari hebben we onze spullen verhuisd. Met veel hulp van Meindert! 

En op 21 februari werd ook ons zware bed boven gebracht door hele sterke buren.

Vanaf 24 februari zijn we aangesloten op de NUTS voorzieningen

Vanaf 24 februari werkten we in het nieuwe huis

Vanaf 27 februari slapen we in het nieuwe huis En een paar weken later zijn we ook volledig gaan douchen in het nieuwe huis. Ja klopt, voor die tijd gingen we nog op en neer om even te douchen in het oude huis. Leek net de camping…. 😉

 

De verhuizing ging op zich soepeltjes... Meindert was de grote held die dag! Want de helft van de hulptroepen bleef thuis aangezien we gingen verhuizen in het weekend van de storm..... en ook was Roosje ziek. 

Tja... We hebben dus spannende laatste uurtjes gekend in ons oude huisje. 3 stormen in 1 weekend:  een ware stresstest voor je eigen hart, ons óude-kleine-niet-gefundeerde huis en natuurlijk ook wel voor het nieuwe huis. 

En schade hadden we zeker: er vloog van alles over het perceel. De caravan die we gebruikte als tijdelijke werkplek raakte behoorlijk beschadigd. Ook Saab kreeg materiaal tegen zich aan en ook Jan z'n hok was ergens anders. Inkomend water in het nieuwe huis... Sorry! Stripje vergeten ;-) (gelukkig hebben we gekozen voor een betonnen vloer, en niet een mooie visgraat van  duur hout)

En ons oude-kleine-niet-gefundeerde huis? Die bleef gewoon staan!