We zijn er...

Zo doelgericht als we allebei zijn; hebben we onze focus weten te houden afgelopen maand. Het doel was; daadwerkelijk wonen aan de Tienhovenseweg in Everdingen. En dat is zowaar ineens gelukt!

 

Ironisch genoeg leek ons avontuur te gaan lijken op een combinatie aflevering van ‘ik vertrek’ in combinatie met ‘help mijn man is klusser’. Ontzettend veel klussen moesten gedaan worden, daarbij was natuurlijk niet alles in 1 keer goed. En soms lieten de professionals het af weten op de cruciale momenten. Maar telkens was er dan hulp vanuit onverwachtse hoek.. En sinds 18 november slapen en wonen we in onze woonunit in Everdingen.

Even binnen kijken naar het eindresultaat

even buiten kijken.... (we moeten nog steeds wat opruimen...) 

In chronologische volgorde...

 

Eerst kwam daar zowaar het licht en het water! Zo blij waren we daarmee! Met vele mannen werd uiteindelijk een verbinding gelegd tussen de reguliere leidingen in de weg en tussen ons bouwmeterkast. Vervolgens konden we zelf de elektriciteit en het water naar het huisje brengen... 

Daarna werd er hard doorgewerkt aan het afronden van de laatste klusjes: schilderen, schilderen, kitten en nog eens schilderen van de reeds bestaande woonunit... Met dank aan broer Arjan wederom!

En in het nieuwe deel werd het plafond gemonteerd... In 2 etappes! Met dank aan Maaikel en Jarno! Dan lijkt het net alsof je zit te kijken naar een aflevering van buurman & buurman. Ajeto!

Er werd een terras gelegd door onze professional Marco! Heel gedisciplineerd lag dat terras er voor 12 uur in. Heel fijn!

 

En het afdak werd aangesloten aan de woonunit. Zodat de dakdekker daarna zijn werk kon komen doen. 

Vervolgens werd er op nachtelijk uur een verhuizing gedaan van de bedden en de zware teakhouten witte kast. Je had erbij moeten zijn, maar het was natuurlijk hilarisch.. Een witte kast op een aanhanger door een weiland rijdend, onder de sterrenhemel, vastgehouden door Arjan. Want ja waarom zou je een spanbanden gebruiken... En waarom zou je wachten op de volgende dag?

En daarna kon de grote schoonmaak en uitpaksessie starten. Twee grote koffers vol kleding werd opgevouwen en in de kast gehangen. Heel fijn was de hulp van Annemie ook. Ineens wordt het dan ook een huis. 

 

En konden ook de spullen bij (schoon) vader-lief meegenomen worden... 

Gelukkig hebben we nu geen aanwonende buren meer... gewoon om 22.30 uur even de gordijnrails op maat zagen

Nu kan het spelletje ‘Zoek de verschillen’... starten!

En nu is het lekker warm, gezellig en tijd om de restpunten af te gaan werken. En om even de tijd te nemen om met de benen omhoog te zitten. En dan weer met alle energie te starten met het maken van het afdak (alias tuinkamer, de uitbreiding van de oprit en het ontwerpen van de woning.

 

En we blijven genieten van het uitzicht en de mooie beesten...