Werk door familie (en professionals)!

 

 

Hermen!    Onze achternaam 'Engeltjes' doe je de laatste maanden eer aan;  het verdient een groot applaus en alle waardering! Daar wil hij zelf niet aan, dus daarom in ieder geval alle lof en eer hier! Want we zijn zo blij met zijn aanhoudende vakkundige hulp op dit moment, dat we het echt niet zonder hem hadden gered om het uberhaupt voor elkaar te krijgen en óók nog steeds ‘op schema’ te lopen.

En natuurlijk… Soms is het wel om gek van te worden… Met name de tekeningen; waslijsten met ‘aandachtspunten’ van de ene leverancier, die Hermen dan weer gaat bespreken met de andere leverancier. En die dat dan weer niet aanlevert op de afgesproken dag waardoor je zelf nog maar 1, max 2 dagen de tijd hebt om het door te nemen. Dit gaat dan net zolang door, waardoor de tekeningen 1 week voor de productie nog niet kloppen. Gelukkig zijn wijzelf ook wel wat gewend (niet ervaren in de bouw, maar met andere projecten), zijn we flexibel en komt het op dit moment telkens ‘net’ weer goed.

Hermen was na het storten van het beton ook even op de bouwlocatie zelf aanwezig. Vakkundig wordt alles nagemeten. Blijkt wel dat er door de uitloop/overstort van de fundering in sommige delen van de kist de kanaalplaatvloer niet zal passen. Dus een mooie opdracht voor onze funderingsman Marius om dit nog weer te herstellen en om het kloppend te maken. Alle vertrouwen erin dat het lukt!

Dus het is goud waard dat je 2 bouwkundige familieleden hebt! Erik heeft ons zo ontzettend fijn door de ontwerpfase heen geholpen en nu helpt Hermen ons door de tekenfase. We zijn erg dankbaar voor al deze hulp; muchas gracias mannen!

Ook de professionals werken hard! De vrienden van de show zijn momenteel allemaal voor ons bezig. We hebben nog steeds Marius voor de fundering, Benjamin en Rob voor de stalen spanten, Ruben en Dennis voor de houtskeletbouw, Herman voor de kozijnen, Paul voor de loodgieterij en Milenko en Willem voor het dak. Voor ons zijn het soort van nieuwe collega’s geworden waar we wekelijks, zelfs nagenoeg dagelijks over praten met elkaar.

Tussentijdse evaluatie levert op dat we goed tevreden zijn met de partijen en blij zijn dat ze zich aan de gemaakte afspraken en planningen houden (nou, ja nagenoeg dan). We hebben natuurlijk wel wat uitdagingen om alle partijen bij elkaar te houden, gezien wij geen aannemer hebben en dat dus weer eens anders is dan normaal; hoe zo zou je het 'normaal doen'. Achteraf zouden we met name misschien de tekeningen bij 1 partij beleggen. Nu maakt namelijk elke leverancier zijn eigen tekening en elk ook in zijn eigen tekenprogramma, waardoor het soms lastig is om alles goed te volgen. En we inderdaad dus Hermen veel nodig hebben om het op de rit te houden.... 

Het geraamte van het huis: op tekening ziet het er zo uit;

In de fabriek ziet het er zo uit. Vrijdag 25 juni 2021 worden de stalen spanten opgebouwd; en dan wordt het maandag 28 juni alweer opgeleverd! 

En gelukkig mochten we tussendoor even bijkomen tijdens het 5-jaarlijkse asperge diner bij de vader van Jorrit! ZOOOOO LEKKER!

En vierden we de 9e verjaardag van onze Sam... Genoeg rust momenten per dag!