En………. Actie!

De activiteiten volgen er elkaar steeds sneller op… Zowel op de bouwplaats zelf als ook op papier!

Dus bij deze een nieuwe blog; ditmaal over de aanleg van de oprit… of beter gezegd, de oprijlaan. Dit is het geworden, Sam doet het voor!

En de ‘making-off’ van deze oprijlaan was als volgt: Eerst natuurlijk machinaal afgraven door ónze Pieter van het gras en ook een beetje grond (NEE GEEN ZAND helaas 😉).

Die grond wordt dan weer door Jorrit afgevoerd naar onze buurman Kees met de geleende tractor van dezelfde buurman Kees. Tussentijds wordt er telkens vakkundig gemeten of het afgraven op de juiste hoogte gebeurd door Jorrit of Pieter. Dan moet Bernice opgehaald worden aangezien zij moet goedkeuren of het voldoende groot is afgegraven (net of zij daarop iets zinnigs kan zeggen, maar toch). En dan wordt er gestart met het uitrollen van worteldoek. Waarna de grote aanvoer van puin kan starten! 

Bram kwam maar liefst 9 keer met een volle kieper; en heeft daarbij 150 M3 puin los gestort.

Wat vervolgens dan weer gelijkmatig verspreidt wordt door Pieter.

En daarna vakkundig wordt aangetrild door Jorrit. En dan is de oprijlaan klaar voor nu dan, hij zal uiteindelijk gestraat moeten worden.

En dan is nu dus een oprijlaan gecreëerd… Heel geinig, iedereen heeft nu steeds meer door hoe het straks moet gaan worden. Al blijven mensen in de buurt denken dat onze geplande garage ons woonhuis wordt. En ons woonhuis een grote stal voor dieren; ‘want die ziet er zo apart uit’; zeggen ze dan.

 

 

Dus eens kijken hoe het huis er nu bij ligt.... Er lijkt weinig te veranderen aangezien juist alles weer onder de grond wordt verstopt. Maar het fundament is gelegd!

Het meeste zwarte zand werd teruggeschept in de vlonder bakken. Ook is de kist weer ontmanteld. Waardoor de grote zwarte bergen grond nu minder hoog zijn. En we dus weer redelijk normaal uitzicht hebben als we op het terras zitten.