Niet alles gaat gemakkelijk vooruit...

April doet wat het wil, zeggen ze…… en dat is hier in ieder geval ook zo. Als eerste doet het weer mee aan dit gezegde, maar ook onze bouw! Er is niet heel veel voortgang op de bouwplaats zelf in de maand van april. Want er moest eerst nog verder getekend en afgestemd geworden.

Na een voortvarende start van de fundering bleek HET ankerplan niet aanwezig te zijn en was er onduidelijk op welke wijze we die het gemakkelijkste konden krijgen. Gelukkig heeft broer Hermen ons uiteindelijk met wijze raad bij gestaan en is het na 6 weken dan eindelijk tijd dat we zelf bij de staalleverancier 140 ankers konden ophalen.

Dat betekende dat de ‘kist’ verder konden worden opgebouwd. Dit betekent dus dat er met hout een wandje wordt geplaatst op de reeds geplaatste piepschuim. De echte bouwvakkers hebben de kist van het huis gemaakt. Dat is dus voor de beeldvorming het middelste rechthoek.

En wat een afstanden zijn het dan! Zien jullie Jorrit ook bij het huidige huisje staan?

En de echte Pro’s Jorrit en RobertJan hebben gezamenlijk de kist van het vlonder afgemaakt. Op deze manier is er ook direct op de juiste hoogte een rand waarop straks het vlonder gemonteerd kan worden. 

Heel fijn als de kist dan net opgebouwd staat en er dan zomerstorm komt. Kan je dus gewoon weer opnieuw beginnen na 3 dagen.

Geinig is het, de huidige contouren van het huis doet menig mens hier denken dat we zwembad gaan bouwen. Met name als het ook veel regent dan blijft het water regelmatig als een heuse laag in het middelste gedeelte van de kist staan. En dat in combinatie met de omvang die gelijk is aan een 25M bad, geven terecht deze associatie. Wat vinden jullie ervan?

En duurzaamheid staat natuurlijk hoog in het vaandel hier, dus toen we de rooster die op de vijver van Pa Henk lagen konden worden opgehaald, hebben we dat gedaan. Natuurlijk in eerste plaats om hem te helpen. En als tweede natuurlijk ook zodat wij ze hebben kunnen hergebruiken in de fundering van de rand van het vlonder. Hoe mooi is dat?

En een vijver hebben we hier dus ook continue. Door het extreem natte weer en de hoge stand van het grondwater heeft Jorrit een dagtaak aan het bedienen van de dompelpomp. Het zou wat zijn: als de kist zou gaan drijven :-) 

We hebben ondertussen alle overige partijen gecontracteerd. Dit betekent dat we nu een partij hebben voor het staal, een andere partij voor de Houtskeletbouw, een partij voor de kozijnen en ook een partij voor de dakplaten. En van alle partijen komen dan ook weer aanvullende tekeningen komen daar weer uit voort. Op papier wordt er veel afgestemd. Voor ons als niet professionals niet altijd te volgen. Met name als het ook getekend wordt in de reguliere bouwkundige computerprogramma’s. Mocht je niet in de bouw werken, dan heb je natuurlijk geen enkel idee waar ik over praat. Nou hieronder dan een paar plaatjes… toch redelijk abracadabra… en maar hopen dat het straks allemaal op elkaar aansluit; zo fijn dat we ondertussen mogen leunen op Hermen.

En kijk we hebben gelukkig aan gezelligheid ook geen gebrek; zo fijn leuke momenten samen!

 

Zowel jong ..... 

Als iets ouder....

en met dieren.... 

En hebben we dus veeeeeel lol!

Opmerkingen

23.05.2021 19:48

Annemie

Er is een ster "verloren" gegaan. Maar nooit te laat om nog ontdekt te worden.!!