De badkamer

In blog 46 was de opbouw van de badkamer al te zien: eerst ontwerpen, daarna de prefab ruwbouw, en toen dus de afbouw met o.a. aanleggen van riool, waterleiding, elektriciteit etc. Een deel is gedaan door de installateur, de rest door Jorrit zelf.

En Bernice had, na het plakken (blog 46), ook het voegen van de natuursteentjes voor haar rekening genomen. Enige ervaring was hier reeds mee opgedaan in het huis in Dordrecht. Hier was 2 m2 de oppervlakte bedekt geraakt met witte stenen.. Nu gingen we voor 12 m2 oppervlakte en dan de zwarte variant. Een proefstuk werd gedaan in de hoek van de douche, en dat ging goed. Het werd een mooie natuurlijke voeg en het was niet moeilijk.

En zo kwam het dat we op een vrijdagavond nog ‘even’ gingen voegen. Want dan kon maandag de schilder verder en konden ze zaterdag de vloer boven egaliseren met fermacell platen…

Alleen…. Wat éven moest zijn, werd diep in de nachtwerk…. Met daarop volgend uiteindelijk nog 3 dagen extra werk aan schuren. Want het voegsel werd iets te snel op een te grote oppervlakte aangebracht en daarna werd het echt heel snel hard. Waardoor het niet ingewassen en afgewassen kon worden.

Uiteindelijk hebben we tot diep in de nacht geschuurd, maar sommige delen waren niet meer schoon te krijgen. De volgende dag hebben Jor en Hermen een plan de campagne gemaakt en hebben we om beurten uren voegsel zitten slijpen.

Op het moment zelf leek het nooit meer goed te komen, maar achteraf is het toch nog helemaal goed gekomen. Uiteindelijk hebben we de nis niet gestuc met beton sere maar hebben we een planchet geplaatst, en hebben we de zwarte stenen toch ook laten doorlopen in de nis.

Na het voegen, konden de glazen douchedeuren geplaatst worden. Dit hebben Jorrit en Robert Jan samen gedaan. Ook kwam de kitter langs voor het afkitten. En de kranen werden door de installateur aangebracht. En de verlichting werd afgerond door Jorrit.

En dan is dit het eindresultaat:

Naast een inloopdouche hebben we ook een badmeubel en een bad.

Het badmeubel bestaat wederom uit een blad van onze eigen boom. Het blad is ge-olied en heeft aan de buitenkant steun van een op maat gemaakte poot. Op het blad zijn 2 natuurstenen wasbakken bevestigd. En zijn er twee muurkranen aangebracht. De grote ronde spiegel maakt de badkamer mooi af.

Het bad was lange tijd de verzamelplek van alle bouwmaterialen. Toch is die in mei ook aangesloten op het riool en zijn ook daar de kranen geinstalleerd. We moeten het nog wat verder aankleden en nog 1 plank plaatsen voor de handdoeken, maar het is een hele luxe vooruitgang deze grote douche.