En dan komt het fundament van het huis oftewel de fundering!

Met Marius van M. Gravenland - betonwerk zijn we overeengekomen dat hij de fundering inclusief kanaalplaatvloer voor zijn rekening neemt.

Machinaal koppen snellen!

Op 1 maart wordt er voortvarend gestart: specifiek als eerste met koppen snellen. De uitleg voor leken: het betreft de koppen van de heipalen. Elke heipaal is geslagen en die moet vervolgens om goede hechting te krijgen weer een klein stukje kleiner gemaakt worden. Op deze wijze worden de staaldraden in de heipalen ook weer zichtbaar. Er wordt als het ware een stukje beton afgeknepen of afgedrild. Want het koppen snellen gebeurde handmatig voor de garage en machinaal voor het huis. Bijgevoegd de plaatjes voor professionals en leken 😊

En dan de fundering: eerst wordt het zand op de millimeter aanstampt en geharkt. Dan wordt er een balkje geplaatst en dat balkje wordt dan ook weer op de millimeter recht geslagen.

Daarna komt Isobouw en lost een hele trailer met piepschuim; oftwel tempex. Het leek even een soort van ontploft oorlogsgebied waarbij allemaal piepschuim uit de lucht is komen vallen. Maar het wordt wat gestructureerd en vervolgens wordt er rondom de heipalen een geraamte van gelegd.

En dan komt de volgende ochtend een nieuwe grote vrachtwagen. Deze lost gedurende een uur en nu zijn ook de staaldraden aanwezig. 3 nieuwe mannen zijn ondertussen ook gearriveerd en dat betekent dat er 2 dagen lang handmatig (!) staal gevlochten wordt. En dan ontstaat er steeds meer een ‘kist’.

Het gevlochten staal wordt namelijk aan de linker en rechterkant ook weer met piepschuim omhuld.

En dan wordt het even wachten; er is namelijk enige levertijd van de kanaalplaatvloer; en de berekeningen van de kanaalplaatvloer moet ook nog goedgekeurd worden door onze eigen constructeur en bij de controle van de gemeente. En er moet nog een ankerplan komen. Dus we moeten doorgaan op papier, maar er zal even minder actief gebouwd worden buiten op het terrein. 

Maar ook met de huidige bergen weten de meiden Willems wel raad!

Onderwijl regelen we het tweede deel van de hypotheek! En zorgde Jorrit voor het definitief vastleggen van de investeerder voor InCoop. En al in november werd het eerste artikel over verloskundige triage wetenschappelijk gepubliceerd. Allemaal even tussen de bedrijven door.

En het meest speciale afgelopen periode was wel: aanwezig zijn bij de bevalling van Joske waarbij een heel lief klein jongetje werd geboren

Opmerkingen

14.03.2021 09:19

Marieke de vaan

Wauw, mooi dat er eindelijk iets ‘uit de grond’ komt. Wat oogt het groot! En laatste 2 alinea’s zijn net zo mooi! ☺️