Aansluiting op gas, nutsvoorzieningen en riolering

 Het filmpje zegt genoeg!

Woest aantrekkelijk pak had Jorrit elk weekend aan!

Er moesten nog grondwerkzaamheden worden afgemaakt. Alles was tijdens de fase van het beton voorbereid, maar moest nu worden afgemaakt en worden aangesloten.

Als eerste gas: we hebben een grote gastank gekregen. Deze is in de boomgaard geplaatst. Niet mooi, wel praktisch. Dus aan de mooiigheid moeten we komende jaren nog iets doen.

Nadat het gas was gearriveerd is ook dezelfde dag de CV-ketel geïnstalleerd en in werking gesteld. Althans: alles deed het behalve het warme water. Uiteindelijk is daarvoor de fabrikant langsgekomen na uren in de telefonische wachtrij hebben te gestaan was het binnen 10 minuten opgelost. Onnodige ingewikkeldheid.

Ook deze foto zegt genoeg! Deze foto is een paar uur voor de professionele schouw voor de nutsvoorzieningen gemaakt.... 

Schouw voor nutsvoorzieningen werd eindelijk gedaan. Op vele blogs van andere mensen met een zelf te bouwen huis lees je dit als ingewikkeld punt. Er is weinig concreet te plannen op voorhand, het kost veel geld en achteraf moet het altijd weer anders.

Zo ook bij ons... sinds november waren we in afwachting... Uiteindelijk bleek dat de tekening van ons huis op de kop was ingetekend bij de nutsbedrijven van elektra. Dat betekende dat de achterdeur de voordeur was geworden. En in oorsprong was helder aangegeven dat de voorzieningen altijd via de voordeur de woning MOESTEN binnenkomen.

Echter door de foutieve intekening was het bij ons toch ineens de achterdeur geworden. Dat betekende dat we binnen 2 weken e.a. weer moesten gaan (laten) verplaatsen, want ook alle buizen en mantels waren voorbereid op toevoer van elektra en water via de voordeur.

 

Nou de details verder besparend: uiteindelijk hebben we water, elektra en gas!