In de blogs geven we een samenvattend verslag van de voortgang in ons avontuur!

Blog 54: De verhuizing en het tussentijdse eindresultaat! Bekijk het HIER!

Blog 53: Hermen's gat, de WC en hulptroepen. We zullen doorgaan! En de details niet vergeten ;-). Kijken jullie mee hier?

Blog 52: Na het gipsen, stucen nu dan schilderen... En daarna nog de vloeren... 

Kijk hier hoe hard er wordt gewerkt!

Blog 51: De badkamer: in blog 46 was de opbouw van de badkamer al te zien: in de blog gaat het nu over de afbouw KIJK HIER HET RESULTAAT!!!

Blog 50: De afbouw van de keuken. Wat is ie mooi he? Het resultaat van de boom van de groenvoorziening is hier te zien. 

Blog 49: Aansluiting op de Nutsvoorzieningen... wat een mijlpaal! Kijk hier de leuke filmpjes!

Blog 48: De keuken in wording... Gemaakt door onze interieurontwerper volledig naar onze eigen inzichten én met onze eigen boom als aanrechtblad! Het wordt zo mooi!

 

Blog 47: Zoek de verschillen! Het nieuwe jaar is daar! 2022.....  Kijk hier wat de verschillen zijn met 2021 (en eerder). 

 

Blog 46: De opbouw van de badkamer... Ook daar zit veel leidingwerk in (en achter). Het wordt heel mooi. 

 

Blog 45: Het stucwerk! Meters stucen, liters water en sterke mannen! Het huis kleurt van groen naar wit-grijs; het wordt daardoor optisch groter en ook mooier dan ook gedacht! kijk mee HIER

 

Blog 44: de Zand-cement-dek-vloer wordt vakkundig gestort en gevlinderd. De trap wordt geplaatst. En Jorrit maakt de schuifdeuren eigenhandig in het voorhuis. Wat een verschil is het dan ineens! Kijk HIER

 

Blog 43: Afbouwen aan de binnenkant kan beginnen... Kilometers elektriciteitsdraad inclusief PVC heeft Jorrit aangelegd. Ook raggelwerk en vele stucplaten werden geschroefd. Wat een monsterklus was dat! Gelukkig werd er door diverse mensen hulp geboden! Bekijk HIER wie je herkent! 

Ook de WTW werd eerst nog geinstalleerd en de vloerverwarming... 

 

Blog 42: Het blauwe dak wordt omgeruild door het definitieve dak. Een moderne uitstraling door de platen. Kijk HIER hoe het zicht verandert

 

Blog 41: Een huis met zoveel glas. Kijk HIER hoe dat allemaal wordt geplaatst en wat het eindresultaat wordt. Fijn dat met name het 5 M lange dakraam vakkundig wordt geplaatst. 

 

Blog 40:  Zomervakantie 2021 - bekijk HIER wie we op bezoek kregen en wat we verder hebben gedaan... 

BLOG 39! En dan staat er een huis ------ > binnen 1 week! Wat een feest en wat is het mooi!!! En het zal alleen nog maar mooier worden!!🤩 KIJK MEE!!

 

BLOG 38 Stalen spanten… het geraamte van het huis! Kijk HIER mee hoe er in 2 dagen een ruggenwervel voor het huis is aangebracht! 

Blog 37: Familie zaken; zonder hen hadden we het niet gered... Lees hier onze evaluatie!

 

Blog 36: Een grote bouwkraan rijdt je gewoon om 6 uur je bed uit! Met als resultaat een mooie begane grond vloer. Voor het eerst een diner met een view; kijk hier hoe prachtig!

 

Blog 35: de oprijlaan is aangelegd! Kijk hier hoe het zo mooi is geworden....

Subtiel ook :-)

Blog 34: riolering en hemelwaterafvoer: kijk de filmpjes hier

 

Blog 33: BETON storten!

 

Blog 32: onze 'wacht' maand... niet alles kan altijd direct helemaal goed gaan... Kijk en lees hier!

Blog 31: Bij deze een update: ook speciaal voor de familie Mostard (en aanhang) in Beek en voor de familie Blokdijk (en aanhang :-) in de Beemster. Erg leuk te horen dat jullie zo enthousiast meelezen. 

Het is een nieuwe update met uitgebreide plaatjes. In deze blog gaat het over het fundament van het huis oftewel de fundering! Lees en kijk hier mee! 

Blog 30: Grondwerkzaamheden: oftewel lekker machinaal graven! Lees en kijk hier naar het grondverzet.

Blog 29: De buurman... Het hoofdpijndossier. Vanaf nu geen woorden meer aan vuil maken op deze website... Lees hier een ultieme uiting van zijn laatste redmiddel. 

Blog 28: Langzaamaan wordt het 2021; korte samenvatting & pittoreske plaatjes. 

Het is een fijne plek om te wonen! Kijk maar

Blog 27: Het bouwproces van het huis; oftewel het inkoopproces.... Lees hier onze voortgang!

Blog 26: de 'wannabe' eettafel. hoe onze boomstam in een volgende stadium belandde. Wat een hillariteit weer! Kijk hier maar naar de filmpjes!

Blog 25: De zomer van 2020... onze onverwachtse gezinsuitbreiding, de moestuin en de zonnenbloemen. Kijk HIER

Blog 24: Het maken van de nieuwe dam en duiker! Wat een mooie klus was het weer! Kijk hier hoe Jorrit zich heeft ingezet!

Blog 23: Een bezwaarschrift van de buurman voor onze bouwaanvraag... wat een tegenvaller... Lees HIER hoe het is afgelopen. 

Blog 22: Heien - 38 palen! Op 8 mei was het dan zover! Eindelijk een fysieke eerste stap bij het bouwen van het huis. De compilatie zie je hier

Blog 21: Ook kippetjes erbij!  Lees en kijk hier naar onze gezinsuitbreiding... 

Blog 20: YES YES! De vergunning, hij komt eraan..... Zo blij! Afgelopen week hebben we van de gemeente bericht gekregen dat de vergunning verleend gaat worden voor de bouwaanvraag voor ons huis. Lees hier de ontwikkelingen over de bouw van het huis!

Blog 19: Gezinsuitbreiding! Onze konijnen hebben intrede gedaan in het konijnenpaleis. Wat een heerlijke dieren zijn het! Ze ontdekken een nieuw leven voor ruimte en groen gras. Kijk hoe ze eruit zien hier!

Blog 18: Het geduld wordt op de proef gesteld... dan maar wat koeienavonturen! En in deze blog over het nate winterweer en onze inventieve windbreker! Lees het verhaal over de 'wachtstand' hier

Blog 17: Omgevingsvergunning oftewel bouwvergunning = ingediend!

Het hele pakket ligt bij de gemeente; nu hopen dat het op goede wijze door de toetsing komt! We zijn erg benieuwd! Kijk en lees het hier om de huidige tekeningen te zien!

Blog 16: Operantie walnootboom geslaagd!

Na het epische verhaal in BLOG 15; komt er nog 1. Nu over een walnootboom! Groter geschut werd georganiseerd! Lees het hele verhaal hier!

Blog 15: De Linkerhelft!

In deze blog kan je de ontwikkelingen lezen over de boomgaard, het kippenhok, de dam en meer van de avontuurlijke uitdagingen in de natuur. Lees het hier!

Blog 14: De voortgang van het grote mensenhuis. 

In deze blog alle activiteiten om uiteindelijk een mooi en goed ontworpen huis te krijgen in 2020! Van VO naar DO naar TO. En andere ontwikkelingen lees je hier!

Blog 13: Kippenren & kippenhok, ontwikkeling ontwerp huis en vakantie 2019. 

uiteenlopende verhalen van de zomer 2019 zijn hier te lezen en te zien. De kippen hebben straks wel een huis en wij (nog) niet.... Lees en kijk hier verder

Blog 12: Het leven op het platteland bevalt goed. 

We zien veel dieren, van sommige worden we blijer dan van anderen. Menig ooievaar komt pootje baden in onze slootjes. Vele kikkers zitten in de gegraven kuilen en de huidige sloten. Vele muizen worden gezien als houtstapels worden verplaatst. Roan vangt de muizen in zijn schoen en kan er dan uren naar turen. Lees hier het wel en wee

Blog 11: “Als je te zien gaat zijn in wegmisbruikers, laat het dan even weten”. Zo namen we afscheid toen de karavaan vertrok op een donderdagavond om 23 uur vanaf Terheijden. Een uur eerder belde Jorrit naar Bernice “kan je even hierheen rijden, dan ben jij de achterlichten van de aanhanger”. Lees hier het gewaagde verhaal... 

Blog 10: En nu verder!

Waar moet je dan ineens beginnen; want ja; we hebben de basis op orde, we wonen heerlijk in de noodwoning op het weiland… En daarom kunnen we verder gaan werken aan het vervolg. Vier diverse activiteiten hebben ons bezig gehouden de afgelopen periode. Lees het hier!

 

Blog 9: SSSS: Sam, Sonderen, Schetsen en Sneeuw! Mooie compilaties van 6 weken 'gewoon' leven in het Weiland in Everdingen. Bekijk de foto's HIER!

Blog 8: Yes! 2019.... Gelukkig nieuwjaar! En bekijk onze rustige tijden van december... zowel de plaatjes als de verhalen lees je hier! 

Blog 7: We zijn er.....   Zo doelgericht als we allebei zijn; hebben we onze focus weten te houden afgelopen maand. Het doel was; daadwerkelijk wonen aan de Tienhovenseweg in Everdingen. En dat is zowaar ineens gelukt!  Lees het volledige verhaal hier!

Blog 6: In sneltreinvaart in opbouw, bijna klaar! Maar toch wel geplunderd... en het is echt waardeloos.... we zijn nog steeds spanning- en waterloos! 

Lees hier het vervolg in nog steeds de opbouw van de noodwoning! 

Blog 5: Help!! Wat nu?  Na alle scherven opgeruimd te hebben, was er toch vrij vlot meer materiele schade! Lees onze drukte hier Blog 5

Blog 4: Kritieke situatie... hopelijk brengen de vele scherven ons geluk!

Veelste veel gebeurd er... en een aantal dingen zijn ernstig! Maar uiteindelijk ook om te lachen..   Zie het mooiste filmpje hier. 

Blog 3: Definitief eigendomsbewijs; champagne! & VER-REI-KER

Het was zover; met de uitspraak van de notaris ‘waarvan akte opgemaakt op 31 augustus 2018 om 14.30 uur’ werd met onze handtekeningen het eigendomsbewijs verzegeld. Een fijne notaris feliciteerde ons vervolgens met het eigenaarschap van een grasland. En gezien onze bijzondere verschijning was hij oprecht geïnteresseerd wat onze plannen waren. We kwamen namelijk met een volle aanhanger ‘even’ langsrijden. lees de volledige 3e blog hier...

Blog 2: Financiering, kavelpaspoort, vlekkenplan & planning

De enige officiële ontbindende voorwaarde was nog de financiën… Dus erg blij zijn we, nu we onze eerste hypotheek volledig rond hebben gekregen; redelijk gemakkelijk is het gewoon goed gekomen. Lees hier verder over alle ontwikkelingen... 

Blog 1: Het nieuwe avontuur zijn we aangegaan..... Het was zover.... op 25 juli 2018 werd de voorlopige koopovereenkomst getekend van ons ‘droomhuis’. Een droomhuis die je inderdaad tegenkomt in je dromen en als je alles van de positieve kant bekijkt.... Want anders geformuleerd; we hebben een weiland gekocht ..... Lees hier de volledige blog 1