We hebben gezinsuitbreiding!

Uiteindelijk was het klaar; het super de luxe verblijf voor onze kippen en konijnen. En hebben de konijnen direct hun intrede gedaan.

Zo schattig, kijk!

We hebben gekozen voor reuzen konijnen. En ze heten Kees en Matine: onze ‘buren’ en tevens de oud eigenaren van het weiland waar wij nu wonen. Dus blijft de naam toch nog een beetje kleven hier op het land. Of zoiets, logica is niet altijd alles in het leven. Kees een witte albino van 2 maart 2020 en Matine een roodbruine van 1 januari 2020. En Matine heeft Arjan als peetoom; wat een leuk cadeau is dat dan he?

Maar wat ging daar nog allemaal aan vooraf?

Nou… eerst moesten er nog palen in de grond worden geduwd. Deze palen moesten dan weer afgezaagd van de knotwilg worden bij Nico, de broer van Kees. Dus dat moest even op een zaterdag georganiseerd worden. Daarna is Pieter ons komen helpen om de hele buitenren te voorzien van kippengaas. Dit is ½ meter de grond ingewerkt. Zodat de konijnen zich niet direct naar buiten gaan graven. En moest de poort gemaakt worden.

En dan het binnenverblijf… Leghokken, legstang, waterbakken, voerbakken en ook een konijnennachthok. Alles is handmatig op maat gemaakt. Inclusief een geavanceerd luikje wat altijd op gezette tijden opengaat en 30 minuten voor schemer gaat sluiten.

En om het af te maken een zandbak van 2 bij 3 M voor de kippen, zodat ze kunnen zandbaden.. Echt te luxe dus. 

Terecht Jorrit's trots! 

En de binnenkant van het kippen- en konijnenhok moest worden gewit. Zodat de bloedluis van de kippen minder kans krijgt om zich te ontwikkelen. Die houden schijnbaar niet van wit… Dus ook dat werd gedaan. En toen konden we dus op zoek gaan naar schattige konijnen. En binnenkort ook naar de kippen... Maar stap voor stap...

Het leven op eigen weiland in Corona-tijden… Je vergeet bijna dat we in quarantaine zitten… Buiten eten is hier gewoonte; je kan er namelijk niet snel genoeg bij zijn. Samen met onze Sam. Die moet natuurlijk wel wat wennen aan konijnen, maar ook aan het feit dat we dagelijks thuis blijven.

Er was een zwaan die had ergens in een rattenklem gezeten. En moest dus worden opgehaald door de dierenambulance. Zie je hoe trots Sam is dat hij kon helpen?

We hebben vele vogels nu in de struiken en bomen zitten. Gaaien, spechten, kraaien, ganzen, zwanen, ooievaars...

En we hebben een wezel hier rondlopen. Die jaagt op muizen en ratten, dus we moedigen hem maar aan, want ook die dieren zien we hier inderdaad wel lopen.

De wezel op z'n onscherpst... Maar die beestjes zijn te snel weg als je dichtbij komt...