Kanaalplaatvloeren... de volgende etappe van het betonwerk wat tot de fundering behoort. 

Onze begaande grond vloer bestaat uit allemaal kanaalplaat vloerdelen. Een kanaalplaat is dus zoals de naam het dus al zegt een plaat met daarin allemaal kanalen. Door de kanalen wordt er gewicht en materiaal uitgespaard. Dit is dus handig als de constructie van het huis dit gewicht moet dragen en ook als je voor elke kilo beton moet betalen. Alleen is de vloer wel breekbaar, met name als hij op transport moet en door een te kleine stenenklem wordt uitgeladen. Dit bleek bij ons dus ook; na uitladen zaten er in 2 platen scheuren waardoor die platen zijn afgekeurd en dus werd de vloer in 2 etappes gelegd.

Die 2 etappes hadden wij niet helemaal meegekregen. Dus als de bouwkraan arriveert om 6.15 uur en je hem niet meer verwacht, wordt je letterlijk uit je bed gereden.... en moet je even goed schakelen; zoiets van flexibiliteit ten top... 🙃

Een mooie bouwkraan, met nog een mooiere omvang; maar liefst 50 ton weegt hij en hij kan 70 ton tillen.

Elke plaat weegt 2,5 ton... maar met de grote kraan ziet het er allemaal erg gemakkelijk uit. 

Rond de middag ligt de vloer erin voor het huis en wordt de bouwkraan 'omgereden en opnieuw gestempeld. Klein spannend momentje is het wel, dit betekent dat dit zwaargewicht over de nieuwe oprit moet rijden. Gelukkig houden de dam en duiker het!

En kan ook de vloer voor de garage vakkundig gelegd worden. 

Het grootste gedeelte van de kanaalplaten werd op vrijdag gelegd; de overige delen volgen woensdag. Dan ronden we de werkzaamheden van onze eerste partij af. We zijn tot nu toe blij hoe het loopt en fijn dat alles in goede orde is ingepland en de klus is geklaard en zoals het in de bouwwereld heet; ‘we de grond uit’ zijn.

 

En hebben we ons eerste diner gehad in de toekomstige woonkamer…