Schilderen en Vloeren

Schilderen! Erg blij waren we uiteindelijk dat de schilder herstelde van de gekneusde ribben nadat hij bij ons van de trap viel. Het hele huis werd vakkundig ingepakt, met name dus al het glas! En in enkele dagen werd het huis omgetoverd tot een wit paleis. We hebben gekozen om het te laten spuiten. Het is mooi egaal geworden. Veel dank aan de lieve schilder.

Nieuwe topvloer beneden…

Helaas was de cement dekvloer (afgekort ook gekend als CD-vloer) niet voldoende. Er waren veel onregelmatigheden in de totale vloer en slordige afwerkingen bij de randen. Dus na gesprekken met de leverancier hebben zij nog een deklaag toegevoegd. We hebben we vervolgens een betonverharder opgedaan om dan uiteindelijk op dit moment dit als eindresultaat te zien.

Topvloer boven.... dat leek wel een gebed zonder einde... 

na meerdere malen uitstel wordt deze uiteindelijk geplaatst op een zaterdag. Want eerst moest de vloer geëgaliseerd worden met fermacell platen. Dan kwam iemand daar weer een labyrint in frezen om er vervolgens een vloerverwarmingsbuizen in te leggen. Daarna kwam er weer een fermacell plaat op. Daarna mocht Jorrit alle randen afsmeren...  om vervolgens dan nog een egaline laagje te krijgen en vervolgens een PVC te krijgen.

En na al die voorbereidingen was het lange tijd ook nog onduidelijk dat voor plaatsinv van het PVC een stookprotocol gold, dus de planning van de komst de CV (en levertijd van de CV) had directe relatie met het leggen van de vloer.

We zijn uiteindelijk tevreden, maar het had wel wat voeten in aarde….