Het glas is grotendeels geplaatst: wat wordt het mooi!!!

Na de bouwvakantie wordt dan eindelijk ook het glas geplaatst. Er zijn vele leveringsproblemen in de gehele bouwwereld, en we merken het pas echt bij de partij van de kozijnen. Zowel het glas, aluminiumkozijnen en ook het hang- en sluitwerk zijn divers in aanelvertijden. Dus in plaats van 3 dagen plaatsing zijn er gezellig en hulpvaardige bouwmensen aanwezig gedurende 4 weken. Waarin er telkens een beetje wordt gedaan. Net zo lang tot de spullen op zijn, waarna ze even weggaan, totdat er weer een nieuwe levering komt.

Dit is hoe het is gemaakt:

Het glas wordt zo aangeleverd:

De kozijnen plaatsen

Het glas wordt zo geplaatst:

Een spannende takelactie met 5 M lange glasplaat... wie doet dat ook denken aan het moment op filmpje rechts?

Met name HET daklicht… het heeft veel hoofdbrekens gekost bij alle technische tekeningen. En ook zeker wel wat geld. Maar het resultaat is echt PRACHTIG, kijk maar!! En dan arriveert de schuifpui. Volgens de montageploeg de grootste van het jaar; met name in combinatie tussen de hoogte van 3.10 M en de breedte van 8M. Het is een mooi geheel geworden zo.

 

Er is geen video geplaaatst

Alles wordt vakkundig afgewerkt en/of herbesteld. Want helaas bij plaatsen is er een klein barstjes aangetroffen in de deur. En is het hang en sluitwerk niet op kleur aangeleverd. Dus dat komt allemaal nog wel een keer, maar voor dit moment is het huis wind dicht. En dat geeft al echt een aangenaam temperatuurtje.