De ‘wannabe’ eettafel

Jorrit heeft een nieuwe hobby; kijk hieronder!

Nee zonder grappen; weten jullie nog? April 2019; einde blog 10 Toen hebben we een boomstam te water gelaten. Die dus onze tafel moet gaan worden.

Begin september was het de tijd om weer hiermee verder te gaan. Dus hebben we de stam opgeduikeld uit het gat op ons perceel.

We hadden via de broer van Adriaan, onze buurman aan de andere kant (niet degene van het bezwaarschrift) een naam gekregen van een kundige zager in Heukelum. Jorrit twijfelde nog even of hij misschien de boomstam wel even op de eigen aanhanger kon vervoeren. Maar na berekeningen werd de stam inclusief het opgezogen water toch geschat op 3000 KG!

Dus waren we wederom blij dat we materieel mochten lenen van Kees. Een tractor en een platte kar was ditmaal wel wenselijk.

Op maandagavond gingen we daarheen; Jorrit over de N-weg waar geen tractoren mochten rijden. Hele sliert personen auto’s achter zich aan inclusief ook toeterende vrachtwagenchauffeurs. In het dorp sloeg nog even de tractor af, maar uiteindelijk met wat kunst en vliegwerk zijn we op de plaats van bestemming gekomen. En werd de boom vakkundig in plakjes gezaagd. Wat een kracht komt moet die zaag hebben!

Kees de zager heeft alles weer op de aanhanger gestapeld en om 23 uur kwam Jorrit weer thuis met het gevaarte. Nog even afladen en dan de geleende spullen retour brengen. En hebben we 8 plakken populieren hout, 2 bladen zijn 10 cm dik en de overige bladen zijn 8 cm dik. 1 voor de binnen eettafel, 1 voor de buiten eettafel en 1 voor het badkamermeubel en de rest gaan we over nadenken…

Nu is er ook nog een speciaal afdakje gebouwd. Zodat het de komende jaren kan drogen. Volgens de hout-experts droogt het hout 1 cm per jaar… dus wie denkt dat we over 1 jaar een tafel in huis hebben staan, kan het misschien verkeerd in hebben. Maar we zullen het afwachten!