En dan staat er een huis ------ > binnen 1 week!

Wat een feest en wat is het mooi!!! En het zal alleen nog maar mooier worden!!🤩

Enige tekst en beeld bij deze week waarin alle voorbereidingen van de afgelopen maanden (jaren) zichtbaar zijn geworden

 

Maandag 5 juli; het wordt steeds gekker.... om 5.45 uur word je weer eens uit je bed gereden door de kraan. Dat betekent dus dat er gewoon een zware kraan voor de oprit staat en zich installeert waardoor je vanzelf je bed uit trilt gezien de veengrond dit soort gewichten niet echt aan kan. Dit maal is het een torenkraan, die zowel in het bakje boven als op de grond te besturen valt.

Eerste buitenwand wordt opgetakeld.... 

Om 7.30 zit de eerste buitenwand erin! Of beter gezegd: de muur wordt tussen de spanten geschoven... 

Het is een mooi schouwspel.. om 9 uur zitten nagenoeg alle buitenwanden erin.

Alles is voorbereid en de tekeningen kloppen goed, want het past allemaal precies. Aanschroeven, banden verwijderen en het volgende paneel wordt opgepikt.

En wordt er begonnen aan de binnenwanden. Doordat die erin geplaatst worden, zie je dan ook direct de ruimtes ontstaan. Zoals we het op papier hebben bedacht, wordt nu werkelijkheid. Heel spannend maar het komt heel mooi uit!

Einde van dag 1 zitten nagenoeg alle binnen- en buitenwanden van de begaande grond erin.

En dit wordt de woonkamer: kijk het uitzicht!

Dag 2: Een tegenvaller; windkracht 7! Dat betekent dat om 11 uur de kraan niet meer mag/kan draaien. En dat de planning van die dag niet gehaald wordt. Een halve verdiepingsvloer wordt gelegd. En vervolgens wordt er gestart met het afschroeven van de wanden beneden.

Dag 3: Gelukkig is de wind gaan liggen… en wordt de volledige verdiepingsvloer nu wel gelegd! Daarna komt de meetdienst Coenradie weer ter plaatse. Die meten dus exact op de centimeter (als het niet millimeter is) na waar de binnenwanden op de verdiepingsvloer moeten worden geplaatst. Dat betekent dat er lange tijd geen hijs-acties zijn. Net voor de stop van dag 3 worden er 2 binnenwandjes geplaatst.

Dag 4: Alle binnenwanden op de 1e verdieping worden geplaatst.

De laatste wand wordt zelfs geplaatst door Jorrit zelf. Hij krijgt de mogelijkheid van de kraanmachinist om zelf in het bakje te zitten en de kraan te besturen. Daarbij heb je natuurlijk direct een heel tof uitzicht.

Ook 4 dak elementen werden geplaatst. De dakelementen hebben direct al dakramen. Heel mooi om te zien dat het zo compleet is al direct.

Dag 5: het dak wordt afgemaakt; nog 11 elementen worden op de plek gehesen. En is het hele dak ook in elkaar gepuzzeld. De rest wat nu nog niet dicht zit, wordt in week 30 voorzien van glas. En dat belooft heel mooi te worden.

dag kraan! Fijn dat je elke ochtend een nieuwe vrachtwagen kon lossen! En alle elementen op zijn plek heb weten te krijgen!

Voor ons een week waar we lang naar uitkeken, het is intensief; doordat het positieve spanning geeft, het elke ochtend heel vroeg is (tussen 6 en 7 uur), het allemaal beleven en zien  naast onze werkverplichtingen...… maar daarom; wat zijn we tevreden!! Natuurlijk is het nog steeds niet helemaal duidelijk hoe het eindresultaat eruit gaat zien. Maar het is nu al prachtig...

En als je denkt dat het in 1 week zomaar geplaatst werd, is het handig om alle blogs hiervoor te lezen... want dit is wel echt de kroon op het werk van alle voorbereidingen op papier, fundering en stalen spanten.... zo cool!!

Toch wel humor dat je huis als vermist pakketje voorbij komt in de buurt-app🤭

Opmerkingen

17.08.2021 06:32

Karin

Leuk verslag en gaaf om te zien! Veel succes nog.

10.07.2021 07:53

Doug

Really cool! Very happy for you both and can't wait to see the end result!

09.07.2021 20:03

Matine van der lee

Wat wordt het prachtig. 🤩

09.07.2021 18:28

Ien

Fantastisch! Het ziet er zo goed uit! Ik ben zo blij voor jullie