Definitief eigendomsbewijs; champagne! & VER-REI-KER

Het was zover; met de uitspraak van de notaris ‘waarvan akte opgemaakt op 31 augustus 2018 om 14.30 uur’ werd met onze handtekeningen het eigendomsbewijs verzegeld. Een fijne notaris feliciteerde ons vervolgens met het eigenaarschap van een grasland. En gezien onze bijzondere verschijning was hij oprecht geïnteresseerd wat onze plannen waren. We kwamen namelijk met een volle aanhanger ‘even’ langsrijden. De notaris was benieuwd en zag ons graag nog eens verschijnen. Wij ook... voor onze 2e hypotheek, dan zijn we namelijk weer echt veel stappen verder in het avontuur. Maar we hebben ‘s avonds wel geproost tijdens een etentje bij Kaatje aan de Lek, hele leuke tent op nog geen 2 km vanaf ons grasland.  

Nu mogen we dus ook echt op ons grasland dingen doen. En niet alleen maar lopen van links naar rechts en terug. Dus nadat we bij de notaris zijn geweest, reden we dan ook direct door. Het hek werd geopend en de volle aanhanger werd uitgeladen. En een noodWC werd geïnstalleerd:... lees 2 houten platen werden vakkundig tegen elkaar gezet. En er werd kennisgemaakt met de directe buren.

Ondertussen is Jorrit onze voorraad aan spullen flink aan het uitbreiden. Bouwwaterput, bouwmeterkast, buizen, platen en generator; (met dank aan Jarno’s grote voorraad aan spullen); allemaal noodzakelijk om straks te beginnen. Voordat er aansluiting zal zijn op elektriciteit zal dit allemaal aangesloten moeten worden. Een soort keuring door Stedin is nodig om volwaardige elektriciteit te krijgen. Deze week wederom mee aan de slag.

 

Ook een grasmaaier en 60 pallets zijn ondertussen aangeschaft. En als sluitstuk werd een verreiker aangeschaft. Een WATTUS? Ja een VER-REI-KER... Het kan je leven verreiken en misschien op termijn ook verrijken. OP dit moment is het een investering, waardoor we de loonwerkbedrijven niet voor elk wissewasje hoeven te vragen (en te betalen). En wat behulpzaam is bij graven, verplaatsen, tillen en plaatsen. Het is namelijk een combinatie van een heftruck, bulldozer en een klein beetje hijskraan.

En dan de ontwikkelingen rondom het nieuwe huis; de gesprekken met de architecten zijn gevoerd. Gevoelsmatig zijn we eruit voor welke architect we gaan kiezen. Om met name ook een huis te laten creëeren die past bij onze wensen en dromen.

 

Ons tijdelijke huis gaat waarschijnlijk al mee in de duurzame wensen van het definitieve huis. Daarom krijgen we (waarschijnlijk) op korte termijn al een helofyten filter als alternatief voor de riolering. Dit betekent dat een eigen rietveld wordt aangeplant komende periode. En dat er dan tonnen in de eigen grond liggen waar al het afvalwater wordt gedraineerd. Om vervolgens over het land uit te worden gezet indien alle filtering is volbracht. Zowel het waterschap als de gemeente dienen toestemming te geven, maar ook daarin zijn ze weer enthousiast en meedenkend. over de vernieuwende ideeën.

 

Leuk dat we nu ook met trots ons grasland konden showen! De eerste helft van de familie Willems kwam langs; en ja inderdaad; wat moet je allemaal met dat land.... Gelukkig konden Roos en Luca hun geluk niet op met zoveel kikkers!

 

 

EN..... de brievenbus hangt al!!!! Tienhovenseweg 3 B Everdingen!

Opmerkingen

03.09.2018 11:49

Ien

Hahahaha!! Echt iets voor jullie om met de volle aanhanger naar de notaris te rijden. Lekker efficient!!
Supergefeliciteerd!!