Stalen spanten… het geraamte van het huis!

Heeeeel veeeeeel tekeningen zijn de revue gepasseerd afgelopen maanden bij, met name Hermen. Telkens was het nog steeds niet compleet (om chagerijnig van te worden)…. En werd het serieus spannend of de tijdsplanning gehaald werd. Maar uiteindelijk werden op vrijdag 25 juni (1 dag later dan de initiële planning) de eerste stalen spanten op zijn plek gehesen.

Wederom was daar dus weer een kraan aanwezig.

Het staal van het huis past gewoon op 1 vrachtwagen

En dan begint het grote puzzel werk. Want de juiste spanten moeten op de juiste ankers geplaatst worden.

En alles moet natuurlijk goed waterpas staan... 

En we gaan nu zien wat Prefab betekent in de werkelijkheid. Want al binnen 4 uur hijsen wordt het hoogste punt van het huis bereikt. Voor de staalbouwer ook enigszins spannend, want past het en kan het op de goede wijze op zijn plek worden gemonteerd.

Maar het past, dus na 1 dag wordt het hoogste punt bereikt en kan de vlag gehesen worden en kan er pannenbier gedronken worden. Wij doen dat dan maar op onze manier en gaan even sushi eten 😎 (voor het eerst uiteten met z’n 2-en sinds okt 2020)

 

De eigenaar en de hoofduitvoerder! Beide tevreden!

Op maandag gaat het hijsspektakel verder

Al het staal inclusief ook het hulpstaal wordt in elkaar gepuzzeld en het geraamte van het huis staat na 2 dagen. De professionals zijn blij en tevreden met het tussentijdse resultaat. Er mist nog 1 balk, deze volgt later. En na inspectie door Hermen zijn er nog 5 ontbrekende punten, deze worden vervolgens ook weer vakkundig opgelost. We zijn blij dat het geheel nu echt vorm gaat krijgen.

Opmerkingen

09.07.2021 14:59

Rob

En weer een fase verder. Voorspoedige bouw!