Omgevingsvergunning oftewel bouwvergunning = ingediend!

 

Yes! Een belangrijke mijlpaal is behaald…. Een half jaar later dan gehoopt maar toch ineens weer sneller dan verwacht. Er ligt een aanvraag voor een vergunning voor het bouwen van ons huis. Het ontwerp inclusief de materiaalspecificatie en inclusief de constructieve berekeningen is ingediend. En nu is het duimen en netjes wachten. Eerst 6 weken op de gemeente en daarna 8 weken op de bezwaarprocedure.

Nog eenmaal zijn we bij elkaar gekomen in het schone Kessel (LB). Met Roel, Bram, Erik, Jorrit en ikzelf werden de puntjes op de ‘i’ gezet. De constructieberekeningen worden gedaan w door Roel. En Bram neemt nog twee rapporten voor zijn rekening; Een EPC-berekening zal gedaan worden op een traditionele cv-installatie die we dan stoken op onze reeds bestaande butaangastank. En nog een rapport; ‘waar we de naam niet meer van weten; zoiets als MGV, MPV, M&M’s? Waarbij de volgende uitleg kwam; een bureaucratisch rapport dat er moet zijn, maar waar niemand echt betekenis aan hecht. En de geluidsrapportage wordt uitgewerkt door een derde partij. Zelf dragen we zorg voor de officiële toestemming van het waterschap voor de X-Y-coördinaat van de plaatsing van de schuur. Alle 5 de dingen zijn dan komende periode ter bestudering bij de gemeente inclusief dan onze tekeningen. Hopelijk zonder al te veel opmerkingen over 6 weken antwoord.

De huidige planning voor de bouw komt er dan als volgt uit te zien: we hopen in week 17: (25 april) de bezwaartermijn af te ronden. We hopen vervolgens in week 18: (1 mei) de eerste funderingspaal de grond in te laten slaan. Voor degene die ons goed kennen weten dat dit 2 verjaardagscadeautjes zouden kunnen betekenen, waar dan echt blij mee zijn.

 

Ondertussen hebben we boel goed laten opmeten: nu weten we precies dat we echt onder NAP wonen....

En dan komt de tijd dat we zelf aan de slag weer kunnen met leveranciers selectie. Gelukkig is dit Jorrit zijn vak en hebben we ook hier tal van expert voor. Wel ook weer spannend omdat het zo ontzettend voor jezelf is. Dus als het later wordt gebouwd, dan heb je met name telkens jezelf ermee. En we gaan telkens per grote post zelf de opdrachtgever zijn, in plaats van 1 aannemer.